ام دی اف (MDF) یا همان فیبر با تراکم متوسط، از الیاف و ضایعات چوب ساخته شده که به رزین آغشته است و تحت تأثیر گرما و فشار به هم می چسبد. این محصول قابلیت روکش شدن دارد که به زیبایی و دوام آن، به خصوص در محیط هایی مانند آشپزخانه می افزاید. این ماده برای قرنیزها نیز بسیار مناسب است، زیرا صاف و یکنواخت است و معایب چوب را نیز ندارد. همینطور تاب بر نمیدارد و فشرده، صاف، سفت و بدون گره است و به راحتی خم نمی شود.
اولین گروه ام دی اف (thin) نازک با قطر (1/8، 2/5، 4 تا 6 میلی متر) است و در ساخت کف کشوها، پشت کابینت ها، رویه درها، تمام روسازی ها مانند دیوارکوب ها، پوشش های سقف، غرفه های نمایشگاهی، صنایع اتومبیل سازی، رویه لاستیک زاپاس پشت صندلی، رویه در، تولید تخته های انحنا دار و غیره کاربرد دارد.
دومین گروه ام دی اف (thick) ضخیم (30 تا 45 و 45 تا 60 میلی متر) در ساخت سازه های معماری، ستون ها، پایه های میز، طاق ها، رویه کار (کابینت)، کف نیمکت و مواردی که صفحات ضخیم و بزرگ با خواص ماشین کاری مسطح و با سطوح صاف کاربرد دارد.
ام دی اف نوع سوم (low formaldehyde) با فرمالدئید کم است. مقدار انتشار فرمالدئید از ام دی اف معمولی بسته به نوع چسب و مقدار آن کمی متفاوت است.انتشار فرمالدئید ام دی اف نباید بیشتر از 30 میلی گرم تا 100 گرم در هر متر مربع باشد. این ام دی اف قابل کاربرد در بسیاری مبلمان داخل خانه است اما تهویه مناسب در محل قرارگیری آنها هم باید وجود داشته باشد تا فرمالدئید از محیط خارج شود. اکنون در بازار این ام دی اف به عنوان ام دی اف استاندارد معمولی مورد استفاده قرار می گیرد.
ممکن است ام دی اف با نئوپان اشتباه گرفته شود اما مهم ترین فرق نئوپان با ام دی اف این است که نئوپان از خرده چوب پرس شده ساخته شده و ام دی اف از گرد چوب و جسب.
متشکرم
خواهش می کنم امیدوارم براتون مفید واقع شده باشه